Üyelerimiz Ribaund Dergisi için yazdılar

YARALARI BİRLİKTE SARIYORUZ

“Felaketin boyutu ortaya çıkmaya başladığında TÜBAD olarak barınma ihtiyacına katkıda bulunmak adına aldığımız çadırları TBF’nİn bölge için hazırladığı yardım aracına ulaştırdık. Bölgedeki antrenörlerimizden ulaşan haberler doğrultusunda TÜBAD, BİDEV ve şahsi girişimler koordinasyonuyla maddi, manevi, lojistik ve kontakt desteği verdik. TBF, TÜBAD, BİDEV ve POLİMEKS yöneticilerinin öncülüğünde, Basketbol Köyü Belen Konteyner Yerleşkesi içinde hazırlanan basketbol sahasında çocuklara yönelik yapılacak etkinliklerin uygulamasını bölgedeki antrenörlerimizin katılımıyla üstlendik.”

ŞÜKRÜ YARAVLI – TÜBAD GENEL KOORDİNATÖRÜ

Yaşadığımız felaketin henüz büyüklüğü anlaşılmadan bir antrenör refleksiyle depremden etkilenen bölgelerdeki meslektaşlarımızın durumlarından haber almak adına Anadolu Komitemizin haber platformu üzerinden ve il temsilcilerimizin desteğiyle geniş bir iletişim ağı oluşturduk.Önceliğimizi TÜBAD üyesi olsun ya da olmasın haber alamadığımız antrenör dostlarımızın durumlarını öğrenmeye verdik ve gelen bilgiler doğrultusunda elimizden gelen lojistik desteği vermeye gayret ettik.Felaketin boyutu ortaya çıkmaya başladığında barınma ihtiyacına katkıda bulunmak adına aldığımız çadırları Türkiye Basketbol Federasyonu’nun bölge için hazırladığı yardım aracına ulaştırdık.Eş zamanlı olarak iletişim ağımıza bölgedeki antrenörlerimizden ulaşan haberler doğrultusunda TÜBAD, BİDEV ve şahsi girişimler koordinasyonuyla maddi, manevi, lojistik ve kontakt desteği verdik.TBF, TÜBAD, BİDEV ve POLİMEKS yöneticilerinin bir araya geldiği bir Zoom toplantısı ile alınan karar sonrası yapılması kararlaştırılan Basketbol Köyü Belen Konteyner Yerleşkesi içinde hazırlanan basketbol sahasında çocuklara yönelik yapılacak etkinliklerin uygulamasını bölgedeki antrenörlerimizin katılımıyla üstlendik.Yaptığımız yönetim kurulu toplantısında temel ihtiyaçların giderilmesi sonrası ‘afetten etkilenen antrenörlerimize psikolojik ve maddi desteği nasıl sağlayabiliriz?’ diye konuştuk. Bunun için ivedilikle afetten etkilenen bölgelerdeki üyemiz olsun olmasın tüm antrenörlerimiz ile tek tek iletişim kurduk. Hazırladığımız sorularla durumları ve ihtiyaçları hakkında bilgi sahibi olduk ve bir envanter çıkardık. Acil ihtiyaçlara cevap vermeye çalıştık, şehir değiştiren bazı antrenörlerimize iş bulmalarında aracılık ettik. En önemlisi de seslerini duyduk ve onları dinledik.Bu aşamada Adana’da 51, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da 15, Diyarbakır ve Elazığ’da 31, Gaziantep ’de 51, Hatay’da 32, Kilis ve Malatya’da 17, Osmaniye ve Şanlıurfa’da 16 olmak üzere 213 antrenörümüze ulaştık.Ancak, temel ihtiyaçların giderilmesi sonrası yaraların sarılması ve en önemlisi sürdürülebilir bazı projeler olması gerektiğini düşündük.Bununla ilgili olarak koordinasyonunu yönetim kurulu üyemiz Necati Güler’in üstlendiği ve yönetim kurulu üyelerimizin projenin hazırlığı içinde bulunduğu, ilki altyapı kulüpleri ve basketbol okulları üzerinden yaz dönemi kamplarını içeren diğeri ise sözleşmeli dört ligimizdeki takımlar ile iş birliği içerisinde düşünülen bölgede işsiz kalan antrenörlerimize istihdam yaratacak iki önemli projeyi hayata geçirme hazırlığındayız.

Bu çalışmalarda yönetim kurulumuzun değerli katkıları dışında Anadolu Komitemizin ve il temsilcilerimizin yürekten çabaları ile çok güçlü bir iletişim kurduğumuzu düşünüyorum. Ama özellikle üç kişiye hem şahsım hem de TÜBAD adına şükranlarımı sunmak istiyorum. Onları hiçbir zaman unutmayacağımızı ve yerlerinin çok özel olduğunun altını çizmek istiyorum. Gecelerini gündüze katan koşulsuz bir istek ve kocaman yürekleriyle her yere koşturmaya çalışan çok sevgili ve değerli Mahmut Şimşek, İbrahim Aybar ve Davut Güngör’e sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Bu vesileyle bir kez daha kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza rahmet, geride kalanlara baş sağlığı ve acil şifalar diliyoruz.

DAVUT GÜNGÖR – TÜBAD ÜYESİ

Biz neler yaptık… TÜBAD üyesi basketbol emekçileri olarak bir parçası olduğumuz DG Akademik & Dostluk Spor & TÜMMİAD ve İZEV Vakfı iş birliği ile zor koşullarda yaşamını sürdürebilecek ve insanların ihtiyaçlarını karşılamak için çaba gösterebilecek yapıya sahip 21 kişilik ekiple 8 araç ve 3 kamyonet ile her alanda ihtiyaç duyulacak erzakları alarak Hatay’a gittik. Orada yeni gönüllüler ekleyerek 40 kişilik bir ekibe ve 12 araca dönüştük. Hatay’ın her köşesine kolaylıkla ulaşmak ve acil ihtiyaçların hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlamak için İskenderun, Kırıkhan, Defne ve Samandağ olmak üzere 4 ayrı bölgeye bölündük. Buralarda küçük çadır kentler oluşturarak bizlere ulaşan ailelerin barınma, sağlık, gıda, giyim, hijyen ve çocukların /bebeklerin ihtiyaçlarını karşılarken, köylerle iletişim kurarak ihtiyaç sahiplerinin eksiklerini onlara ulaştırdık.

Uzakta bekleyen insanların ihtiyaçlarını karşılamanın ötesinde onların yalnız olmadıklarını hissettirmeye çalıştık. Süreç içeresinde yardım için Hatay’a gelen ve bölgede ne yapılacağını bilmeyen bizlerle aynı amacı güden sevgi ve şefkatli insanlardan oluşan grupları da dahil ederek 80 kişilik bir ekibe dönüştük. Daha çok İhtiyaç sahibi aile ve bireylere ulaşmak için gittiğimiz yerler ve köylerde bölgenin söz sahibi insanları ile iletişim ağını genişleterek onlara ulaşmanın ve ihtiyaçları karşılamanın yolunu açtık.

Çocuklarımızın kıyafet, ayakkabı ve eğitimlerde kullanılacak malzemelerin karşılanması, her çocuğun yaptığı spor branşına özgü kıyafetlerle profesyonel eğitim almaları, yaptıkları sporun oluşturacağı enerjiyle kendilerini yenileyip, iyi bir spor kültürü edinmelerine, hayal kurup kurdukları hayallere ulaşmak için çaba göstermelerine olanak sunmak için destek olacak kurumlar ile görüşmeler yapıyoruz. Çalışmalar için İlk aşamada DG Akademik bünyesinden karşılanacak. Bu süreç için öncelikle yüreğinde gerçek sevgi ve şefkat bulunduran spor eğitmenleri, sosyolog, psikolog, sanat ve teknoloji eğitimleri vererek bir ekip oluşturuyoruz. Bu çalışmalarla çocuklarımızı ve aileleri buhranlı ortamdan kurtulmalarına imkan sunmaya çalışırken; profesyonel sporcular, sanatçılar en önemlisi iyi bireyler yetişmesine olanak sunmuş olacağız.

İBRAHİM AYBAR – TÜBAD ANADOLU KOMİTESİ ÜYESİ

Kahramanmaraş  merkezli 11 ilimizi etkileyen depremi bizde Şanlıurfa olarak iliklerimize kadar yaşadık! Bir baba olarak ilk defa çaresizliğimi hissettim, çocuklarım için çok korktum. Herhalde her şeyin sonu geldi diye düşündük. İlk gün arabalarda uyuduktan sonra yaşadığımız şoku da atlatmaya çalışarak ailemi güvenli bir yere yerleştirdikten sonra ben ‘evleri yıkılan, enkaz altında kalan, yardıma ihtiyacı olanlar için ne yapabilirim?’ diye düşünmeye başladım. TÜBAD olarak bölgede depremi yaşayan basketbol antrenörü kardeşlerimize, abilerimize tek tek ulaşıp ihtiyaçlarını temin etmeye çalıştık. Daha sonra Antakya için gerekli malzemeleri temin edip bizde yola koyulduk. Fakat Antakya’ya girince boğazımız düğüm düğüm oldu. Hüzünlü bakışlar arasında koordinasyon merkezine ulaştık, malzemelerimizi indirdik ve gönüllü arkadaşlarla birlikte dağıtımlara başladık. Yine bölgedeki antrenör arkadaşlarımızı, basketbola gönül vermiş insanlarımızı aramalarım sonucu Kahramanmaraş’ta acil içme suyu ihtiyacı olduğunu öğrendik. BİDEV, TBF ve TÜBAD’daki yetkili abilerimize ulaşarak 3 tır suyu Kahramanmaraş’a ulaştırdık. Bu bağlamda ilk günden beri Adıyaman’a, Antakya’ya, Kahramanmaraş’a maddi ve manevi yardımda, destekte bulunan Antakya’da her basketbol adamının gurur duyacağı Basketköy projesini gerçekleştiren TBF, TÜBAD ve BİDEV’e çok teşekkür ediyorum. Bugün depremin 37. günü, görev yaptığım okulda Kahramanmaraş’taki çocuklarımız için oyuncak kampanyası, Adıyaman’a ‘Can suyu ol’ kampanyası düzenleyerek yaralarımızı sarmaya devam etmeye çalışıyoruz. Deprem bizlere bir daha gösterdi ki bu millet inanılmaz güzel, inanılmaz iyiliksever bir millet…

MAHMUT ŞİMŞEK – TÜBAD ANADOLU KOMİTESİ ÜYESİ

TBF, BİDEV ve TÜBAD tek yürek kocaman; bana göre dünyanın en güzel takımı oldular…Adıyaman ilinde merkez ve ilçeler hariç 30 köye yardım tırlarını adreslere tek tek dağıttık. Basketbol bir takım sporudur çok güzel bir takımımız vardı, büyük bir aile, beraber topu paylaşıp; güzel asistler yapabiliyorduk… Çünkü sayı atınca bir, asist yapınca iki kişi mutlu oluyordu… Kendimce yenilmiştim; ama daha güzel yenilmek için çalışmam gerekiyordu çocuklar için…  Maçın en önemli periyoduna daha güçlü başlayacağım ve kaybettiğimi düşündüğüm mücadelenin geri dönmesi lazımdı; sözüm var, sözümüz vardı çocuklara…Kaybetsem, yenilsem bile daha güzel yenilmek için yeniden başlamalıydım. Hatay, Kırıkhan, Antakya, İskenderun; özellikle Samandağ’da gönüllü pedagog ve psikolog arkadaşlarımızın da destekleri ile -elimize gelen- BIDEV ve TÜBAD destekli 1 tır dolusu basketbol malzemesi ve oyuncaklarla çocuklara bir merkez oluşturduk. Çocuklarla basketbol çalışmaları yaptık, onlarla resimler çizdik ve çeşitli aktiviteler yaptık… Çocukların her türlü spor malzemesi ihtiyaçları giderildi, bizimki de bir nebze onların yaralarını sarmaktı… Basketbol topunun çembere olan yolculuğunda BİDEV, TÜBAD ve basketbol ailesinin inanılmaz destekleri ile basketbol topunun çembere o kadar da uzak olmadığını göstermeyi başardık… Genel toplamda 7000 çocuğa destek olundu, her köyde çadır aralarında hediye olarak dağıttığımız basketbol toplarının yere değerken seslerini duymak bizleri de motive ediyordu. Bütün meslektaşlarımızın maddi – manevi yanlarında bulunmaya çalıştık. Ziyaret edebildiklerimizi yerinde ziyaret ettik, ziyaret edemediklerimizi iletişim ağlarını kullanarak yanlarında olduğumuzu belirttik. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen bütün basketbol camiasına sonsuz teşekkürü borç bilirim… Tek yürek oldular ve müthiş bir maç çıkardılar… Vefat eden tüm vatandaşlarımıza rahmet, geride kalanlara sabır dilerim… Umarım ülkemizde bu felaketler bir daha yaşanmaz..